Nincsenek ékezetes betűim :(

ha az oldalad telepítésével van gondod akkor ebben a témában nyiss egy topikot

Nincsenek ékezetes betűim :(

HozzászólásSzerző: kaczat » 2009.02.20. 00:36

Üdv.
Egy olyan problémám van, hogy az ide feltöltött oldalam szövegében az ékezetes betűk helyett minden féle szláv és egyéb betűk jelennek meg.
Egy barátom szerverén ugyanaz a lap meg jó, vannak ékezetes betűk.
Az oldalt CS3-as családdal hoztam létre.

Kérem, akinek van ötlete hol hibázom az írja meg!

Előre is köszöntem!
kaczat
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.02.20. 00:19

Re: Nincsenek ékezetes betűim :(

HozzászólásSzerző: barazd » 2009.02.20. 17:30

Állítsd át az oldalad <head> részében a karakterkódolást:
Kód: Egész kijelölése
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

A charset után lehet megadni. Nem tudom itt mi a jó, lehet meg kéne próbálni az ISO-8859-2 kódolást, ezzel szerintem menni fog. Az én oldalam UTF-8-ban van (amúgy ez a Dreamweaver alapértelmezett beállítása) és nekem se megy amikor simán írom be az ékezetes betűket. De én html kóddal írom, szerintem próbáld te is ezt. Itt egy táblázat róla: http://www.electronation.hu/index.php?subaction=showfull&id=1222725686&archive=&start_from=&ucat=6&
Avatar
barazd
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2009.02.19. 18:13

Re: Nincsenek ékezetes betűim :(

HozzászólásSzerző: pepe » 2009.02.20. 18:20

:mrgreen: Látom valakinek tudtam segíteni az oldalammal :). Ezért jó élni. Úgyis olyan sok rossz hatás ér manapság engem :)
Avatar
pepe
 
Hozzászólások: 48
Csatlakozott: 2009.01.07. 21:17
Tartózkodási hely: Miskolc

Re: Nincsenek ékezetes betűim :(

HozzászólásSzerző: barazd » 2009.02.20. 18:30

Ja igen, most nézem hogy ez a te oldalad. Szép! Talán ez a táblázat a legjobb benne, ezt még máshol nem találtam... Bár bevallom nem ezt használom, hanem a fejemet hívom segítségül, ha meg ez nem működik, akkor a Dreamweaverből csalogatom elő... :D
Avatar
barazd
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2009.02.19. 18:13

Re: Nincsenek ékezetes betűim :(

HozzászólásSzerző: kaczat » 2009.02.20. 20:47

Sziasztok!
Koszi a segitseget sracok.. a HTML-es karakter kodokkal UTF-8 ban hagyva mar mukodik.
Ahogy az emlitesbe kerult az ISO-8859-2 nem segitett ki, ahogy a tobbi sem amit az elott probalgattam, mielott a segitsegetekre szorultam volna.

Kosz megegyszer!
kaczat
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.02.20. 00:19

Re: Nincsenek ékezetes betűim :(

HozzászólásSzerző: RoT » 2009.02.21. 10:47

Dobnál egy linket az oldaladról akkor többet tudnék mondani ! :)
RoT
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2009.02.19. 16:54

Re: Nincsenek ékezetes betűim :(

HozzászólásSzerző: barazd » 2009.02.21. 17:07

Amúgy az ISO-8859-2 kódolásnál kéne lennie ékezetes betűknek, mivel ha megnézed az OKhost.eu leírását, akkor (az alján) azt írja, hogy a szerver erre van beállítva.
Avatar
barazd
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2009.02.19. 18:13


Vissza: Telepítési gondok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron