Galéria(?) hiba

itt a fent említett kategóriákba nem tartozó gondokra, kérdésekre adunk megoldást

Galéria(?) hiba

HozzászólásSzerző: Doky » 2011.05.21. 10:13

Sziasztok!

Valamilyen okból kifolyólag az oldalamon használt galéria több esetben elszáll, a következő hibaüzenet kíséretében:

Forbidden

You don't have permission to access /bogyokak/pix/ on this server.
Apache Server at doky.weboldala.net Port 80

Nem vagyok programozó, de gondolom, valamilyen hozzáférési hiba lehet.

Tud valaki megoldást a problémámra???
Doky

Re: Galéria(?) hiba

HozzászólásSzerző: Gerisz110 » 2011.05.23. 07:42

ezt folyamatossan kidobálja nálam is....
nem értem az egészet :S

Meg a szunyi.com-os tárhelyet vírusosnak nézi a facebook meg egyéb vírusírtó program...
Ez a Szerver hibája,nem azé amit rárakunk.
Mert a sima szunyi.com-so tárhelyen amin nincs semmi ugyan úgy riaszt..
Gerisz110

HozzászólásSzerző: vdiaries » 2011.06.27. 15:23

Hali!
Nekem lenne két problémám is, az egyik az, hogy amikor a kategória mezőre lépek, nem jön be, csak egy fehér ablak, a másik problémám az, hogy amikor regiztem a galériámat, akkor az adatok törlődtek, ami kell a galéria elkészítéséhez, és azt nem kérhetném erre a címere megint: piszemokus18@gmail.com
Mikortól lehetlesz újra regisztrálni...?

Ezer köszönet
Natália
vdiaries

HozzászólásSzerző: Dorothea » 2011.10.06. 16:32

Nekem is van gondom CG-vel, de nekem a telepítésnél, pontosabban újratelepítésnél. Mindent a hagyományos módon csinálok FTP-n feltöltöm, bár nagyon sokszor előfordul kapcsolódási hiba, de ezt megszoktam, eddig nem is jelentett gondot, DE amikor elérek az install.php-re és kitöltöm a szükséges adatokkal, akkor minden egyes alkalommal MySQL hibára hivatkozik, az alábbi szöveggel:

mySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'TYPE=MyISAM COMMENT='Used to store sessions'' at line 7 on query ' CREATE TABLE IF NOT EXISTS cpg14x_sessions ( session_id varchar(40) NOT NULL default '', user_id int(11) default '0', time int(11) default NULL, remember int(1) default '0', PRIMARY KEY (session_id) ) TYPE=MyISAM COMMENT='Used to store sessions''

Valakinek ötlete:

a; miért van ez?

b; mi a megoldás?
Dorothea

HozzászólásSzerző: l2sh » 2011.10.06. 17:57

Dorothea írta:Nekem is van gondom CG-vel, de nekem a telepítésnél, pontosabban újratelepítésnél. Mindent a hagyományos módon csinálok FTP-n feltöltöm, bár nagyon sokszor előfordul kapcsolódási hiba, de ezt megszoktam, eddig nem is jelentett gondot, DE amikor elérek az install.php-re és kitöltöm a szükséges adatokkal, akkor minden egyes alkalommal MySQL hibára hivatkozik, az alábbi szöveggel:

mySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'TYPE=MyISAM COMMENT='Used to store sessions'' at line 7 on query ' CREATE TABLE IF NOT EXISTS cpg14x_sessions ( session_id varchar(40) NOT NULL default '', user_id int(11) default '0', time int(11) default NULL, remember int(1) default '0', PRIMARY KEY (session_id) ) TYPE=MyISAM COMMENT='Used to store sessions''

Valakinek ötlete:

a; miért van ez?

b; mi a megoldás?

Szia!

Ezt:
Kód: Egész kijelölése
TYPE=MyISAM

Cseréld erre
ENGINE=MyISAM
l2sh

HozzászólásSzerző: Dorothea » 2011.10.06. 18:54

l2sh írta:
Dorothea írta:Nekem is van gondom CG-vel, de nekem a telepítésnél, pontosabban újratelepítésnél. Mindent a hagyományos módon csinálok FTP-n feltöltöm, bár nagyon sokszor előfordul kapcsolódási hiba, de ezt megszoktam, eddig nem is jelentett gondot, DE amikor elérek az install.php-re és kitöltöm a szükséges adatokkal, akkor minden egyes alkalommal MySQL hibára hivatkozik, az alábbi szöveggel:

Valakinek ötlete:

a; miért van ez?

b; mi a megoldás?

Szia!

Ezt:
TYPE=MyISAM

Cseréld erre
ENGINE=MyISAM

Most meg ezt írja ki

mySQL Error: Table 'cpg14x_albums' already exists on query ' CREATE TABLE cpg14x_albums ( aid int(11) NOT NULL auto_increment, title varchar(255) NOT NULL default '', description text NOT NULL, visibility int(11) NOT NULL default '0', uploads enum('YES','NO') NOT NULL default 'NO', comments enum('YES','NO') NOT NULL default 'YES', votes enum('YES','NO') NOT NULL default 'YES', pos int(11) NOT NULL default '0', category int(11) NOT NULL default '0', thumb int(11) NOT NULL default '0', keyword VARCHAR( 50 ), alb_password VARCHAR( 32 ), alb_password_hint TEXT, PRIMARY KEY (aid), KEY alb_category (category) ) ENGINE=MyISAM COMMENT='Used to store albums''
Dorothea

HozzászólásSzerző: l2sh » 2011.10.06. 19:21

Valószínűleg ugyanabban a querysorban már egyszer meg lett hívva a create table ugyanahhoz a táblához. Az egyiket töröld, vagy rakd másik adatbázisba, bár okhostnál egy adatbázis van, tehát cseréld le akkor a táblanév elő- vagy utótagját. Például: cpg14x_albums_a
l2sh

HozzászólásSzerző: Dorothea » 2011.10.06. 20:28

l2sh írta:Valószínűleg ugyanabban a querysorban már egyszer meg lett hívva a create table ugyanahhoz a táblához. Az egyiket töröld, vagy rakd másik adatbázisba, bár okhostnál egy adatbázis van, tehát cseréld le akkor a táblanév elő- vagy utótagját. Például: cpg14x_albums_a

értem és azt meg tudod mondani, hogy miért csinálja ezt? én semmihez nem nyúltam a letöltött galériában és eddig nem is merült fel soha ilyen jellegű probléma.
Dorothea

HozzászólásSzerző: l2sh » 2011.10.06. 20:55

Dorothea írta:
l2sh írta:Valószínűleg ugyanabban a querysorban már egyszer meg lett hívva a create table ugyanahhoz a táblához. Az egyiket töröld, vagy rakd másik adatbázisba, bár okhostnál egy adatbázis van, tehát cseréld le akkor a táblanév elő- vagy utótagját. Például: cpg14x_albums_a

értem és azt meg tudod mondani, hogy miért csinálja ezt? én semmihez nem nyúltam a letöltött galériában és eddig nem is merült fel soha ilyen jellegű probléma.

Az lehet, hogy eddig nem merült fel ilyen probléma, mert más módon vagy más tárhelyre telepítetted. Előfordul, hogy az ember egyik alkalommal feltelepíti jól, aztán mikor megint fel akarja rakni, akkor egy már meglévő dolog vagy az eljárás módja miatt nem megy. Jó kérdés, hogy pontosan mi lehet a probléma, mivel ezek szimpla sql parancsok, amiket az sql szerver szintaxis feldolgozója elemez, és ilyen hibákat szokott kiírni. Ilyenkor kézzel kell belepiszkálni ezekbe az sql parancsokba. :)
l2sh

Vissza: Egyéb problémák és kérdések