Favicon, de miért?

itt a fent említett kategóriákba nem tartozó gondokra, kérdésekre adunk megoldást

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: Axe Junior » 2011.08.07. 22:22

Nem az a baj, hogy el kell fogadni a szokásos blabla szöveget. Mert ok, ingyé tárhely, attól még van valmai "ára". Mindenütt másutt hatalmas reklám csík.
Csak ott a probléma, hogy tavaly tavasszal jöttek ígéretek, hogy lesz személyes admin felület, lesz reklám, de szolid, ami nem tolakodik, nem csúfítja el a weboldalad, ja és majd' el felejtettem: lesz folyamatos regisztráció. Nos ebből csak a regisztrációt valósították meg részben. Hónapokig hülyítették a népet, mire végül a sok "mikor nyit a regisztráció?" kérdésre néhány napra megnyitották.
De visszatérve a tárgyhoz. OK, vállaltuk a reklámelhelyezést, helyette egy haszontalan kód van az oldal forrásába rakva. Leveszik a favicon-jainkat, kicserélik a saját, undorító favicon-jukra. OK, valahol érthető lenne, hogy ezt megteszik, hogy mégiscsak tudjuk, kitől kapunk ingyen tárhelyet. (Ami nem mellesleg a sok központi korlátozás miatt használhatatlan is egy komolyabb weboldal üzemeltetéséhez.) De azért fair lenne, ha erről tájékoztatnák is az embert.
Ehelyett, ha írsz nekik, válaszra sem méltatnak. Itt a fórumon is volt kérdésem, amire válasz nem jött, de az admin azóta már postolt másik témához.
Szóval ennyit róluk!
Axe Junior

HozzászólásSzerző: l2sh » 2011.08.08. 11:49

Nekem érdekes módon se a weboldala.net-es, se a szunyi.com-os lapomon sincs okhostos favicon, csak a saját.

Axe Junior írta:OK, vállaltuk a reklámelhelyezést, helyette egy haszontalan kód van az oldal forrásába rakva.

Ha megnézed, az egy javascript, és meglepő módon, a Google Analytics tracker kódjával teljes mértékben egyezik, tehát nem haszontalan a kód, csak a statisztika miatt van ott.
l2sh

HozzászólásSzerző: Gerisz110 » 2011.08.10. 08:27

l2sh írta:Nekem érdekes módon se a weboldala.net-es, se a szunyi.com-os lapomon sincs okhostos favicon, csak a saját.

Axe Junior írta:OK, vállaltuk a reklámelhelyezést, helyette egy haszontalan kód van az oldal forrásába rakva.

Ha megnézed, az egy javascript, és meglepő módon, a Google Analytics tracker kódjával teljes mértékben egyezik, tehát nem haszontalan a kód, csak a statisztika miatt van ott.

Tőlem lehet a Google Analytics kódja is,attól még nem változik meg az hogy nem jók az Ajax-os cuccaim.
Így néz ki a kód jobban:
Kód: Egész kijelölése
  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-549331-53']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);
  (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();

De akkor is én fizetek a szollgáltatásokért és már töbször kértem hogy vegyék ki mert nekem nem kell ilyen szarság...Dehát basznak rám.
Gerisz110

HozzászólásSzerző: fride » 2011.08.10. 10:11

Gerisz110 írta:
l2sh írta:Nekem érdekes módon se a weboldala.net-es, se a szunyi.com-os lapomon sincs okhostos favicon, csak a saját.

Tőlem lehet a Google Analytics kódja is,attól még nem változik meg az hogy nem jók az Ajax-os cuccaim.
Így néz ki a kód jobban:
  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-549331-53']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);
  (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();

De akkor is én fizetek a szollgáltatásokért és már töbször kértem hogy vegyék ki mert nekem nem kell ilyen szarság...Dehát basznak rám.

Ideiglenes megoldásként az AJAXos cuccok(feldolgozó php-k) elejére szúrjál be egy ilyen kódot, már ha egyáltalán lehetséges, mivel nem tudom, hogy milyen rendszerű az oldalad.
Nálam biztos működne, mivel semmi CMS meg egyéb ilyen izéket nem használok.

<?php
   function ob_callback($buffer)
   {
      return preg_replace("/<!-- OkHost\.eu Statistic Code -->.*<!-- End Code -->/s", "", $buffer);
   }

ob_start("ob_callback");
?>

Persze ez csak egy sebtiben összedobott cucc, esetleg lehet még rajta javítani, ha igény van rá.

üdv
fride
fride

HozzászólásSzerző: l2sh » 2011.08.10. 13:19

Szerintem az okhost által az outputhoz fűzött kódnak semmi köze az output bufferhez, mivel csak azok kerülnek bele, amik a php fájlod futásakor mennének a kimenetre, viszont az utána hozzáfűzött dolgokat nem lehet vele kezelni. De egy próbát mindenképp megér. Ha rewrite-olva van, és ki van ürítve az include után a buffer, akkor nem fog menni, valamint szerintem php append mellett se fog menni. Az elsőnél nagyon primitív hibának számítana nem kiüríteni a buffert, a másodiknál meg szerintem bele se rakja a hozzáfűzött szöveget a bufferbe.
l2sh

HozzászólásSzerző: Gerisz110 » 2011.08.13. 09:37

Ideiglenes megoldásként az AJAXos cuccok(feldolgozó php-k) elejére szúrjál be egy ilyen kódot, már ha egyáltalán lehetséges, mivel nem tudom, hogy milyen rendszerű az oldalad.

<?php
   {
      return preg_replace("/<!-- OkHost\.eu Statistic Code -->.*<!-- End Code -->/s", "", $buffer);
   }

ob_start("ob_callback");
?>

Persze ez csak egy sebtiben összedobott cucc, esetleg lehet még rajta javítani, ha igény van rá.

Köszönöm szépen válaszodat.Végre 2 hónap után megoldódott a hibám.Köszönöm :)

üdv
fride[/quote]
Gerisz110

HozzászólásSzerző: l2sh » 2011.08.13. 09:44

Érdekes módon tényleg beleveszi az output bufferbe köszönhetően annak, hogy az okhost elég primitíven oldotta meg ezt a dolgot.
l2sh

HozzászólásSzerző: fride » 2011.08.15. 09:08

Gerisz110 írta:

<?php
   {
   }

ob_start("ob_callback");
?>

Köszönöm szépen válaszodat.Végre 2 hónap után megoldódott a hibám.Köszönöm :)

Szívesen. Örülök, hogy működik, bár ki tudja, hogy errefelé meddig működik valami. :)
fride

HozzászólásSzerző: fride » 2011.08.15. 09:12

l2sh írta:Érdekes módon tényleg beleveszi az output bufferbe köszönhetően annak, hogy az okhost elég primitíven oldotta meg ezt a dolgot.

Természetesen kipróbáltam, mielőtt ide irkáltam volna. Viszont ha nem így oldanák meg okhosték, akkor én max. JS-es megoldást tudtam volna adni, mert annyira azért nem vagyok otthon ezekben a dolgokban.
fride

Előző

Vissza: Egyéb problémák és kérdések