Favicon, de miért?

itt a fent említett kategóriákba nem tartozó gondokra, kérdésekre adunk megoldást

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: Axe Junior » 2011.08.07. 22:22

Nem az a baj, hogy el kell fogadni a szokásos blabla szöveget. Mert ok, ingyé tárhely, attól még van valmai "ára". Mindenütt másutt hatalmas reklám csík.
Csak ott a probléma, hogy tavaly tavasszal jöttek ígéretek, hogy lesz személyes admin felület, lesz reklám, de szolid, ami nem tolakodik, nem csúfítja el a weboldalad, ja és majd' el felejtettem: lesz folyamatos regisztráció. Nos ebből csak a regisztrációt valósították meg részben. Hónapokig hülyítették a népet, mire végül a sok "mikor nyit a regisztráció?" kérdésre néhány napra megnyitották.
De visszatérve a tárgyhoz. OK, vállaltuk a reklámelhelyezést, helyette egy haszontalan kód van az oldal forrásába rakva. Leveszik a favicon-jainkat, kicserélik a saját, undorító favicon-jukra. OK, valahol érthető lenne, hogy ezt megteszik, hogy mégiscsak tudjuk, kitől kapunk ingyen tárhelyet. (Ami nem mellesleg a sok központi korlátozás miatt használhatatlan is egy komolyabb weboldal üzemeltetéséhez.) De azért fair lenne, ha erről tájékoztatnák is az embert.
Ehelyett, ha írsz nekik, válaszra sem méltatnak. Itt a fórumon is volt kérdésem, amire válasz nem jött, de az admin azóta már postolt másik témához.
Szóval ennyit róluk!
Axe Junior
 
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2008.10.25. 08:01

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: l2sh » 2011.08.08. 11:49

Nekem érdekes módon se a weboldala.net-es, se a szunyi.com-os lapomon sincs okhostos favicon, csak a saját.

Axe Junior írta:OK, vállaltuk a reklámelhelyezést, helyette egy haszontalan kód van az oldal forrásába rakva.


Ha megnézed, az egy javascript, és meglepő módon, a Google Analytics tracker kódjával teljes mértékben egyezik, tehát nem haszontalan a kód, csak a statisztika miatt van ott.
l2sh
 
Hozzászólások: 95
Csatlakozott: 2009.03.22. 13:01

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: Gerisz110 » 2011.08.10. 08:27

l2sh írta:Nekem érdekes módon se a weboldala.net-es, se a szunyi.com-os lapomon sincs okhostos favicon, csak a saját.

Axe Junior írta:OK, vállaltuk a reklámelhelyezést, helyette egy haszontalan kód van az oldal forrásába rakva.


Ha megnézed, az egy javascript, és meglepő módon, a Google Analytics tracker kódjával teljes mértékben egyezik, tehát nem haszontalan a kód, csak a statisztika miatt van ott.


Tőlem lehet a Google Analytics kódja is,attól még nem változik meg az hogy nem jók az Ajax-os cuccaim.
Így néz ki a kód jobban:
Kód: Egész kijelölése
  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-549331-53']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);
  (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();


De akkor is én fizetek a szollgáltatásokért és már töbször kértem hogy vegyék ki mert nekem nem kell ilyen szarság...Dehát basznak rám.
Avatar
Gerisz110
 
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2009.03.27. 15:44

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: fride » 2011.08.10. 10:11

Gerisz110 írta:
l2sh írta:Nekem érdekes módon se a weboldala.net-es, se a szunyi.com-os lapomon sincs okhostos favicon, csak a saját.

Axe Junior írta:OK, vállaltuk a reklámelhelyezést, helyette egy haszontalan kód van az oldal forrásába rakva.


Ha megnézed, az egy javascript, és meglepő módon, a Google Analytics tracker kódjával teljes mértékben egyezik, tehát nem haszontalan a kód, csak a statisztika miatt van ott.


Tőlem lehet a Google Analytics kódja is,attól még nem változik meg az hogy nem jók az Ajax-os cuccaim.
Így néz ki a kód jobban:
Kód: Egész kijelölése
  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-549331-53']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);
  (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();


De akkor is én fizetek a szollgáltatásokért és már töbször kértem hogy vegyék ki mert nekem nem kell ilyen szarság...Dehát basznak rám.


Ideiglenes megoldásként az AJAXos cuccok(feldolgozó php-k) elejére szúrjál be egy ilyen kódot, már ha egyáltalán lehetséges, mivel nem tudom, hogy milyen rendszerű az oldalad.
Nálam biztos működne, mivel semmi CMS meg egyéb ilyen izéket nem használok.

Kód: Egész kijelölése
<?php
   function ob_callback($buffer)
   {
      return preg_replace("/<!-- OkHost\.eu Statistic Code -->.*<!-- End Code -->/s", "", $buffer);
   }

   ob_start("ob_callback");
?>


Persze ez csak egy sebtiben összedobott cucc, esetleg lehet még rajta javítani, ha igény van rá.

üdv
fride
fride
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2010.04.09. 11:44

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: l2sh » 2011.08.10. 13:19

Szerintem az okhost által az outputhoz fűzött kódnak semmi köze az output bufferhez, mivel csak azok kerülnek bele, amik a php fájlod futásakor mennének a kimenetre, viszont az utána hozzáfűzött dolgokat nem lehet vele kezelni. De egy próbát mindenképp megér. Ha rewrite-olva van, és ki van ürítve az include után a buffer, akkor nem fog menni, valamint szerintem php append mellett se fog menni. Az elsőnél nagyon primitív hibának számítana nem kiüríteni a buffert, a másodiknál meg szerintem bele se rakja a hozzáfűzött szöveget a bufferbe.
l2sh
 
Hozzászólások: 95
Csatlakozott: 2009.03.22. 13:01

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: Gerisz110 » 2011.08.13. 09:37

Ideiglenes megoldásként az AJAXos cuccok(feldolgozó php-k) elejére szúrjál be egy ilyen kódot, már ha egyáltalán lehetséges, mivel nem tudom, hogy milyen rendszerű az oldalad.
Nálam biztos működne, mivel semmi CMS meg egyéb ilyen izéket nem használok.

Kód: Egész kijelölése
<?php
   function ob_callback($buffer)
   {
      return preg_replace("/<!-- OkHost\.eu Statistic Code -->.*<!-- End Code -->/s", "", $buffer);
   }

   ob_start("ob_callback");
?>


Persze ez csak egy sebtiben összedobott cucc, esetleg lehet még rajta javítani, ha igény van rá.


Köszönöm szépen válaszodat.Végre 2 hónap után megoldódott a hibám.Köszönöm :)

üdv
fride[/quote]
Avatar
Gerisz110
 
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2009.03.27. 15:44

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: l2sh » 2011.08.13. 09:44

Érdekes módon tényleg beleveszi az output bufferbe köszönhetően annak, hogy az okhost elég primitíven oldotta meg ezt a dolgot.
l2sh
 
Hozzászólások: 95
Csatlakozott: 2009.03.22. 13:01

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: fride » 2011.08.15. 09:08

Gerisz110 írta:
Ideiglenes megoldásként az AJAXos cuccok(feldolgozó php-k) elejére szúrjál be egy ilyen kódot, már ha egyáltalán lehetséges, mivel nem tudom, hogy milyen rendszerű az oldalad.
Nálam biztos működne, mivel semmi CMS meg egyéb ilyen izéket nem használok.

Kód: Egész kijelölése
<?php
   function ob_callback($buffer)
   {
      return preg_replace("/<!-- OkHost\.eu Statistic Code -->.*<!-- End Code -->/s", "", $buffer);
   }

   ob_start("ob_callback");
?>


Persze ez csak egy sebtiben összedobott cucc, esetleg lehet még rajta javítani, ha igény van rá.


Köszönöm szépen válaszodat.Végre 2 hónap után megoldódott a hibám.Köszönöm :)


Szívesen. Örülök, hogy működik, bár ki tudja, hogy errefelé meddig működik valami. :)
fride
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2010.04.09. 11:44

Re: Favicon, de miért?

HozzászólásSzerző: fride » 2011.08.15. 09:12

l2sh írta:Érdekes módon tényleg beleveszi az output bufferbe köszönhetően annak, hogy az okhost elég primitíven oldotta meg ezt a dolgot.


Természetesen kipróbáltam, mielőtt ide irkáltam volna. Viszont ha nem így oldanák meg okhosték, akkor én max. JS-es megoldást tudtam volna adni, mert annyira azért nem vagyok otthon ezekben a dolgokban.
fride
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2010.04.09. 11:44

Előző

Vissza: Egyéb problémák és kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron