MySQL, Tárhely ( Tudnivalók ) + htaccess

egyéb dolgok, amik már nem férnek bele másik kategóriába

MySQL, Tárhely ( Tudnivalók ) + htaccess

HozzászólásSzerző: zozo1990 » 2011.01.01. 18:28

Sziasztok, üdvözlök mindenkit 2011 első napján.
Ezúton szeretnék mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánni.

Szeretnék kérdezni egy-két olyan dolgot amivel nem vagyok tisztában.

Az eső kérdésem az lenne, hogy a regisztrációnál kapott MySQL adatbázist milyen mértékben terhelhetem?
Másik kérdésem a Tárhellyel kapcsolatos. Ha jól emlékszem 2 GB tárhelykapacitás van biztosítva.
Mivel tudnám ellenőrizni a tárhelyemen lévő állományok méretét? Vagy százalékosan nem nézhető meg valahol a tárhely szabad és foglalt területének aránya?


Nagyon megköszönném a válaszokat, bárkitől is érkezzen.


Üdvözlettel: Szabó Zoltán ( NevemSenki Hobby-Site Admin )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zozo1990 2011.01.01. 21:20-kor.
zozo1990
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2010.11.08. 12:36

Re: MySQL, Tárhely ( Tudnivalók )

HozzászólásSzerző: csigi » 2011.01.01. 18:38

Hello! B.Ú.É.K ;)

Az adatbázis terhelését gondolom nem méretileg érted, hanem tényleges terhelésben, na most ésszerű keretek közt lehet használni tehát ilyen hogy 1 meg 5 másodpercenként lekérdezel 1000 adatot azt inkább hagyd ki, minnél kevesebb fölösleges lekérés!

A tárhely 2gb ezt jól mondod, mivel az admin felület még készülőben van így saját módszerekkel tudod megnézni mennyit foglalsz a tárhelyedből! Erre számos php kódot találsz a neten, ha kell akkor én is tudok adni egyet!

Remélem minden kérdésedre megkaptad a választ, ha nem akkor kérdezz és megpróbálok/megpróbálunk válaszolni! ;)

---
Üdv CSiGi
csigi
 
Hozzászólások: 180
Csatlakozott: 2009.04.27. 15:38

Re: MySQL, Tárhely ( Tudnivalók )

HozzászólásSzerző: zozo1990 » 2011.01.01. 19:14

Nagyon rendes vagy, és köszönöm a gyors választ!

Igen, a MySQL adatbázis terhelését lekérdezés részről kérdeztem. Mert egyik ismerősöm megkért hogy a játékszerveréhez ( World of Wracraft ) készítsek neki egy Armory-t. Régebben megígértem neki hogy 2011-re megcsinálom, csak hát egy nagyon profit gondoltam ki. Ezáltal nagyon nagy forgalmat bonyolít lekérdezés téren.
Ugye a kis ruhácskák, maga a Flash karakterviever , a fegyverek különböző értékei ( stat ).
Úgy lett volna, hogy 1 hónapig az itt regisztrált tárhelyemen helyezzük el, úgynevezett próba jelleggel. De akkor ezt nem is firtatom, becsülöm ezt a számomra tökéletes tárhelyszolgáltatót annyira, hogy ezt nem üzemelembe.

csigi írta:... Erre számos php kódot találsz a neten, ha kell akkor én is tudok adni egyet!


Azt nagyon megköszönném neked ha ebben tudnál segíteni. És még egyszer köszönöm a segítségedet, és a gyors választ.
És köszönöm az Okhost csapatának ezt a remek lehetőséget amit adott nekem. Ha ők nem lennének én sosem ismerem meg a Webszerkesztés szépségeit, ami azóta már a kedvenc elfoglaltságom.

És lenne itt még valami.
Nem tudom hogy ki mennyire ismeri a sokat segítő, és egyben nagyon hasznos .htaccess fájlt.
Oldalaimat jelszavas védelemmel is elláthatom ezen fájl használatával.

.htaccess fájlom tatalma a következő:

AuthName "Tiltott tartalom! HOBBY-SITE"
AuthType Basic
AuthUserFile /pass/.htpasswd
require valid-user

.htaccess fájlom tartalma pedig:

NevemSenki:c3NsH8RRW2lWE

Nem titkolózok, mert még nem sok értelme van, mivel nem tartalmaz egyenlőre semmit a webhely.
Na mos az lenne a problémám, hogy hiába írom be a megfelelő F.név és jelszó párost, akkor is Internal Server Error-t kapok.

Ennek mi lehet az oka?

Üdvözlettel: Szabó Zoltán ( NevemSenki Hobby-Site Admin )
zozo1990
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2010.11.08. 12:36

Re: MySQL, Tárhely ( Tudnivalók ) + htaccess

HozzászólásSzerző: csigi » 2011.01.02. 12:27

A php kód amit kértél itt van:

Kód: Egész kijelölése
print '<table width="100%">
<tr align="center">
    <td colspan="3"><br><h2>Tárhely foglaltság</h2>'
;

function getDirectorySize($path)
{
  $totalsize = 0;
  $totalcount = 0;
  $dircount = 0;
  if ($handle = opendir ($path))
  {
    while (false !== ($file = readdir($handle)))
    {
      $nextpath = $path . '/' . $file;
      if ($file != '.' && $file != '..' && !is_link ($nextpath))
      {
        if (is_dir ($nextpath))
        {
          $dircount++;
          $result = getDirectorySize($nextpath);
          $totalsize += $result['size'];
          $totalcount += $result['count'];
          $dircount += $result['dircount'];
        }
        elseif (is_file ($nextpath))
        {
          $totalsize += filesize ($nextpath);
          $totalcount++;
        }
      }
    }
  }
  closedir ($handle);
  $total['size'] = $totalsize;
  $total['count'] = $totalcount;
  $total['dircount'] = $dircount;
  return $total;
}
$tar_mb = 2048;
$osszes_tar = $tar_mb * 1024 * 1024;
$path="./";
$ar=getDirectorySize($path);

$szabad = $osszes_tar-$ar['size'];
print meret($szabad)." szabad a(z) ".meret($osszes_tar)."-ból (".meret($ar['size'])." foglalt)<br>";

$szazalek = $ar['size'] / $osszes_tar * 100;
$percent =(explode('.', $szazalek, 2));

echo "Fájlok száma: ".$ar['count']."<br>";
echo "Mappák száma: ".$ar['dircount']."<br><br>"; 
print 
'<table width="80%" style="border: 1px solid #787878; border-radius: 5px;
    -moz-border-radius: 5px;" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
    <td height="20"><table height="20" width="'
.$percent[0].'%" cellspacing="0" cellpadding="0">
        <tr>
            <td width="'
.$percent[0].'%" style="background:#5A5A5A; border-right: 1px solid #787878"></td>
        </tr>
    </table></td>
</tr>
</table>'
.$percent[0].'%';
    print '</td>
</tr>
</table>'
; 


Ha a $tar_mb változót átírod mb-ban megadva akkor bármekkora tárhoz be lehet állítani, a script ahhoz viszonyítva számolja ki a százalékot és megjeleníti a progressbar-on! Ez egy teljesen egyszerű kód van ennél jobb, szebb, de neked szerintem elég lesz!

A .htaccess-re áttérve googleban lehet találni generátorokat azzal legenerált .htaccess és .htpasswd biztosan működik!

Itt egy generált megoldás:

.htaccess:

Kód: Egész kijelölése
AuthName "Restricted Area"
AuthType Basic
AuthUserFile /pass/.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
<Files >
require valid-user
</Files>


.htpasswd:

Kód: Egész kijelölése
NevemSenki:dn5GRR4hWsNuY


Ha jól tudom akkor a htaccesst a gyökérbe kell tenni a htpasswd fájlt pedig ebben az esetben a pass mappába, mivel relatív útvonal van!

A felhasználónév: NevemSenki
A jelszó: c3NsH8RRW2lWE

Nem próbáltam ki, nem tudom hogy működik-e!

---
Üdv CSiGi
csigi
 
Hozzászólások: 180
Csatlakozott: 2009.04.27. 15:38


Vissza: Segédletek, Tippek, Egyebek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron